Nieuws

LUCHTOPNAMEN: Een ballerina van 206 meter!

video jss op zee wescamNog net voor de overdracht tijdens de havendagen in Rotterdam maakten wij spectaculaire lucht-opnamen van de Karel Doorman op volle zee.

Het gestabiliseerde camera-systeem in de heli maakt het mogelijk unieke en uiterst stabiele opnamen te maken op slechts enkele meters van het varende schip.

Het resultaat is een wervelend ballet voor Helicopter en Joint Support Ship; inclusief de nodige pirouettes en andere 'close manoeuvres'.

JSS in RotterdamHet team van Van Dongen Audiovisual tekende vanuit de lucht voor de regie, choreografie en registratie van dit schouwspel. Terwijl aan boord ruim 150 mannen en vrouwen van de Koninklijke Marine borg stonden voor een glansrijk optreden van de 206 meter lange, stalen ballerina.


CORPORATE: nieuwe bedrijfspresentatie voor Damen Naval

DSNS corporateDe nieuwe corporate presentation van Damen Naval (voorheen Damen Schelde Naval Shipbuilding) zit weer boordevol internationale marine schepen in actie.
De geroutineerde teams van Van Dongen Audiovisual tekenden voor zo'n driekwart van het spectaculaire beeldmateriaal op zee en in de lucht. Een unieke combinatie van vleugels èn zeebenen.


WEBSPECIAL: product demonstratie eindigt in stralend succes

straal testEen fabrikant van straalmiddel, met een assortiment van meer dan 30 producten, wilde zijn klanten op een korte, duidelijke manier tonen wat het effect is van verschillende soorten én maten straalgrit.
Een technisch onderwerp waarvoor een korte webspecial over de testen uitkomst bood.


OPNAMEN VANAF HET WATER: proefvaart JSS 'Karel Doorman'

proefvaart JSS vanaf sleepbootNederlanders houden graag 'droge voeten'. Maar als het grootste schip van de Nederlandse marine aan haar proefvaart begint, dan gaan onze crews de 'extra mile'.
Het meest spectaculaire beeld kwam van een camera-standpunt laag op het achterdek van de sleepboot.
En die voeten? bijna droog :-)


EVENEMENT REGISTRATIE: Big Bang bij Doop 'Karel Doorman'

video doop jssOnder het toeziend oog van zo'n 1600 internationale gasten en hoogwaardigheidsbekleders is op 8 maart jl. de JSS 'Karel Doorman' gedoopt. Na een onschuldige druk op de knop door Minister van Defensie & Doopster Mw. Hennis Plasschaert zorgde een team van Nederlandse Special Forces voor een wervelende en oorverdovende openingsshow. Uiteraard waren de 'forces' van Van Dongen Audiovisual ook weer paraat. Bewapend met maar liefts 6 camera's werd dit spectaculaire evenement piekfijn in beeld gebracht.


TRAINING: Hollandse Kennis gaat Overzee

trainingsteamIn het kader van een Transfer-of-Technology project volgden onze camera's de afgelopen weken een groep Indonesische cursisten die in Nederland getraind wordt in de nieuwste technieken op las-gebied. Een intensief programma met een mix van theorie en praktische kennis en uiteraard een 'happy ending'.


REPORTAGE: Transport Mega Schip

JSS onder brug in IstanboelDe JSS 'Karel Doorman' wordt met haar lengte van meer dan 200 meter veruit het grootste schip van de Nederlandse marine. Onlangs werd deze kolos vanuit Roemenië via Istanboel naar Nederland getransporteerd, waar de bouw wordt vervolgd.
Als onderdeel van een serie producties over de bouw en het gebruik van dit nieuwe mega-schip werd het transport door onze camera-teams haarscherp op de gevoelige plaat vastgelegd.


PRODUCTIE: Van Boorplatform tot Hotel op Zee

vertrek Atlantic AmsterdamGedurende zes maanden volgden onze camera's de bouw van de AMS 'Atlantic Amsterdam'. Het oorspronkelijk 30-jaar oude olieboorplatform is volledig omgebouwd en vergroot tot een hoogwaardig Hotel-platform dat midden op zee onderdak biedt aan ruim 180 offshore werkers. Naast video verzorgden wij ook de foto-reportage van dit imposante project.


AANBIEDING: VHS naar DVD

Bewaar uw kostbare herinneringen blijvend op dvd!
Nu per VHS band van maximaal 2 uren inclusief omslagdoos en opdruk voor slechts Euro 29,95 (incl. BTW excl verzendkosten)


3D OPNAMEN & MONTAGE

3D movie
Red/Cyan glasses needed

Wij zijn gestart met het maken van high definition 3D opnamen en montage.
Imposante en verbluffende beelden van uw bedrijf, product en technische processen die driedimensioneel uw toeschouwers verbazen.
Meer weten neem contact met ons op.


KORTE WEB SPECIALS

In opdracht vervaardigen wij, voor een low budget, informatieve filmpjes voor uw website. Bijv. een korte, 3 minuten durende, introductie van een nieuw product, een impressie van uw bedrijf of dienstverlening etc. Op een snelle en visuele manier kunnen uw web bezoekers worden geïnformeerd.
Onze audiovisuele ervaring staat borg voor een perfect en snel eindresultaat. Neem contact met ons op over de mogelijkheden.


FOTOGRAFIE

offshore platformNaast onze langdurige ervaring met het vervaardigen van video/film presentaties en reportages kunt u bij ons ook terecht voor industriële, maritieme en luchtfotografie.
Samen met onze vakkundige partners realiseren wij hoge kwaliteit foto’s die beantwoorden aan uw wensen. Zowel op het land als in de lucht.
Meer weten neem contact met ons op.


VDA meercamera registratie

overdrachtTijdens de Havendagen in Rotterdam registreerden wij, in samenwerking met onze partners, de overdracht van een fregat voor de Marokaanse Marine. Door gebruik te maken van een meercameraregistratie kregen de toeschouwers via Ledschermen een geweldig overzicht.
De beelden werden daarna snel gemonteerd en overgestraald naar de Marokaanse TV.


Bedrijfspresentatie conservering brug

In opdracht van een bekend beton- en staalconstructie bedrijf vervaardigde wij een film over het conserveren van de Meernbrug in Utrecht. Gedurende 12 maanden volgden onze camerateams de werkzaamheden. De film laat zien hoe zonder extra hinder voor het verkeer en de scheepvaart het werk, conform de strenge specificaties van Rijkswaterstaat, milieuvriendelijk en vakkundig werd uitgevoerd.

Meernbrug


Nieuw water voor de Rotterdamse industrie

openingsfotoWij vervaardigden een documentaire over de bouw van de nieuwe Industriewater plant in de Rotterdamse haven. De film laat zien hoe belangrijk water is voor de petrochemische industrie. Zij gebruiken grote hoeveelheden water voor hun productieprocessen. Water op maat dat voldoet aan de strenge specifieke eisen van de opdrachtgevers.
Onder grote belangstelling werd op ludieke wijze, de door kinderen van een basisschool ontworpen tekeningen die levensgroot zijn aangebracht op het gebouw, officieel in gebruik genomen. Ook een reportage van dit gebeuren werd door ons vastgelegd en naar dvd gezet.


Schip van het jaar

ship of the yearHet nieuwe patrouillevaartuig van de Kon. Marine is onlangs onderscheiden als schip van het jaar voor haar efficiënte ontwerp, de bouw en de logistieke mogelijkheden.
De vier schepen worden oa. ingezet voor het bewaken van de zeeroutes in het Midden-oosten en het opsporen van drugstransporten in het Caribisch gebied.
Wij vervaardigden een film en een korte beursversie over de bouw en de exploitatie van deze schepen.